Xafex - Prace |
Autor |
Wiadomość |
xafex
Pijawka

Klub: Falubaz
|
Wysłany: Pon 04 Mar, 2019 Xafex - Prace
|
|
|
Witam, zapraszam do oceny moich prac kiedyś trochę siedziałem w PSie lecz niestety po długiej przerwie trzeba się uczyć wszystkiego od nowa.
 |
|
|
|
 |
Graphioso
Vlepkomaniak

Klub: Górnik Zabrze
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Cze 2012 Posty: 476 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Pon 04 Mar, 2019
|
|
|
Witam na forum.
Główny motyw bardzo fajny aczkolwiek do dopracowania, tło do zmiany. Jak wakacje to jakieś wakacyjne tło powinno być. Jeśli chodziło o neon w klubie to także do zmiany bo teraz to wygląda jak ściana w ciemnym zaułku |
_________________ >>> www.fb.com/Graphioso <<< |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
|
|
|
Graphioso napisał/a: | Witam na forum.
Główny motyw bardzo fajny aczkolwiek do dopracowania, tło do zmiany. Jak wakacje to jakieś wakacyjne tło powinno być. Jeśli chodziło o neon w klubie to także do zmiany bo teraz to wygląda jak ściana w ciemnym zaułku |
ogólnie zapomniałem dopisać ze z tłem właśnie miałem duży problem nie bardzo wiedziałem co dodać chciałem dać jakiś mocniejszy akcent wakacji lecz wszystkie są jasne a wtedy niema tego efektu i wszystko się zlewa koniec końców chciałem zrobić coś w stylu muru z graffiti plażowym |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
|
|
|
tutaj dwie poprawione dwie opcje nieco żywe
1.
2.tutaj wydaje mi się ze już chyba za dużo cudowania i gościu z racą nie pasuje ale chciałem jakoś dopełnić
 |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Wto 05 Mar, 2019
|
|
|
zapraszam do oceny kolejnych prac
1.
2.
 |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Wto 02 Kwi, 2019
|
|
|
 |
|
|
|
 |
piootrek66
Vlepkomaniak

Klub: Jagiellonia Białystok
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 22 Lut 2014 Posty: 474 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2019
|
|
|
Witaj na forum
Co do ostatniej pracy to musisz popracować nad przejściami między zdjęciami.
Popracuj także nad tym by tło było wyraźne i jaśniejsze, wtedy dasz napisy z cieniem pod nimi i bedzie je lepiej widać.
Praca, praca i jeszcze raz praca .
Oglądaj tutoriale i ćwicz
I oczywiście wrzucaj tu ! |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Pon 08 Kwi, 2019
|
|
|
ostateczna wersja projektu po kilku poprawkach
 |
|
|
|
 |
NextName
Guru

Klub: Lechia
|
Wysłany: Śro 10 Kwi, 2019
|
|
|
Witaj na forum nie miałem okazji tu jeszcze skomentować więc czas na ten pierwszy raz który niestety w twoim przypadku nie będzie miły
po pierwsze jest bardzo słabe przejście między zdjęciami ( i w niektórych miejscach nawet nie widać co na nich jest)
po drugie ten wciśnięty napis ACAB w tej kolorystyce pasuje tam jak świni siodło ( za bardzo zwężony plus kolorystyka kiepska)
po trzecie głowa i bandzior za herbem są spłaszczone i nieproporcjonalne do siebie
widać że jesteś nowym i świeżym grafikiem dla tego polecam ci zajrzeć do działu Poradniki gdzie jest dużo rzeczowych materiałów które ułatwiają start młodym grafikom |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Sob 13 Kwi, 2019
|
|
|
NextName napisał/a: | Witaj na forum nie miałem okazji tu jeszcze skomentować więc czas na ten pierwszy raz który niestety w twoim przypadku nie będzie miły
po pierwsze jest bardzo słabe przejście między zdjęciami ( i w niektórych miejscach nawet nie widać co na nich jest)
po drugie ten wciśnięty napis ACAB w tej kolorystyce pasuje tam jak świni siodło ( za bardzo zwężony plus kolorystyka kiepska)
po trzecie głowa i bandzior za herbem są spłaszczone i nieproporcjonalne do siebie
widać że jesteś nowym i świeżym grafikiem dla tego polecam ci zajrzeć do działu Poradniki gdzie jest dużo rzeczowych materiałów które ułatwiają start młodym grafikom |
właśnie mam bardzo duże problemy żeby dopasować jakoś tekst do grafiki i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać by to poprawić , dziękuję za odpowiedź i rady |
|
|
|
 |
Graphioso
Vlepkomaniak

Klub: Górnik Zabrze
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Cze 2012 Posty: 476 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Nie 14 Kwi, 2019
|
|
|
Praktyka czyni mistrza TUTAJ masz plejliste z tutkami odnośnie robienia vlepek. Możesz suba zostawić
Jedna z najważniejszych zasad ulicy mówi, przy zmianie rozmiaru obiektu, tekstu Zawsze trzymaj SHIFTa |
_________________ >>> www.fb.com/Graphioso <<< |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2019
|
|
|
Witam oto moja nowa praca zapraszam do oceny
 |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
Wysłany: Śro 04 Wrz, 2019
|
|
|
xafex napisał/a: | Witam oto moja nowa praca zapraszam do oceny
Obrazek |
mała poprawka po małym nie dopatrzeniu
 |
|
|
|
 |
Green Boy
Guru

Klub: GKS Bełchatów
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2016 Posty: 326 Skąd: Bełchatów
|
|
|
|
1. Zmień obrys liter na cień tylko nie za duży.
2. Pod F jest totalnie puste pole. Przesuń tego żużlowca w lewo a po prawej dodaj co innego |
|
|
|
 |
xafex
Pijawka

|
|
|
|
Green Boy napisał/a: | 1. Zmień obrys liter na cień tylko nie za duży.
2. Pod F jest totalnie puste pole. Przesuń tego żużlowca w lewo a po prawej dodaj co innego |
poprawiłem tak jak pisałeś z tym ze również zrezygnowałem z obrysu laura
 |
|
|
|
 |
|